Personeelszaken | Alles wat je moet weten

Personeelszaken: wat valt er allemaal onder?

 

Wanneer je ondernemer bent en je bedrijf groeit moet je vroeg of laat nadenken over je personeelszaken. Personeelszaken zijn de laatste jaren een complexe materie geworden. Een pittige klus dus die een bedrijf er niet zomaar even bij doet. Alle administratie moet volgens de wettelijke bepalingen gebeuren en dit vraagt veel tijd en kennis. Wat moet je allemaal weten en wat heb je allemaal nodig? Dat lees je hieronder.

Personeelsadministratie komt veel bij kijken

Binnen personeelsadministratie zorgen vooral arbeidsovereenkomsten en personeelsdossiers voor het meeste werk. Als deze zaken voldoen aan de wettelijke voorschriften, sta je niet alleen juridisch sterk, maar voorkom je ook dat er fouten worden gemaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan opzegtermijnen of het verplicht omzetten van een interimcontract naar een vast contract na een bepaalde termijn. Bovendien worden alle cao’s en wijzigingen in regelgeving opgevolgd en wordt jouw personeelsadministratie daaraan aangepast. Vandaar dat personeelszaken vaak worden geoutsourced door externe partijen.

Ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid

Ziekteverlof en arbeidsongeschiktheid van een werknemer kan behoorlijk vervelend zijn voor een bedrijf. Door dit uit te besteden aan de professionals van Cooster HR Service worden niet alleen alle formaliteiten geregeld, wij zorgen ook voor het opvolgen van de zieke medewerker en bouwen we vanaf dag 1 een dossier op. Is een werknemer vaak ziek? Komt ziekteverzuim op de ene afdeling vaker voor dan op de andere? Al deze aspecten worden bekeken om samen met jou een actieplan op te stellen. Ziekteverlof en arbeidsongeschiktheid kost jouw bedrijf geld en dat wil je uiteraard liever vermijden.

Salarisadministratie is een vereiste

Als ondernemer met personeel ben je bij wet verplicht om een salarisadministratie bij te houden. Zelf doen vereist veel vakkennis, want een salarisadministratie is complexe materie. Je moet weten hoe je bruto- en nettoloonberekeningen maakt, jaaropgaven opstelt en een aangifte loonheffingen indient. Bovendien moet je de fiscale en sociale wet- en regelgeving op je duimpje kennen. Een hele opgave, want de regels veranderen voortdurend.

Maandelijks bijhouden

Het bijhouden van de salarisadministratie is behalve ingewikkeld ook tijdrovend. Het is een maandelijks terugkerende taak waar je elke keer weer tijd voor moet vrijmaken. Tijd die je waarschijnlijk liever besteedt aan je core business of aan andere activiteiten die geld opleveren. Genoeg redenen dus om te overwegen je salarisadministratie door een accountant of gespecialiseerd kantoor te laten verzorgen.

De nadelen van personeelszaken zelf doen

  • Je ontwikkelt geen eigen kennis
  • Er zijn opstart- en maandelijkse kosten aan verbonden
  • Last-minute declaraties of wijzigingen worden soms pas verwerkt in de volgende periode
  • Data en analyses zijn niet altijd direct toegankelijk, hiervoor moet je schakelen met een medewerker van de salarisadministratie

De voordelen van personeelszaken uitbesteden

Personeelszaken uitbesteden brengt tal van voordelen met zich mee. De belangrijkste voordelen zetten we op een rijtje:

  • Up to date met alle wettelijke regelgevingen en cao-gebonden aangelegenheden
  • Personeelsdossiers blijven up to date
  • Correcte en tijdige uitbetalingen van de salarissen
  • Eén aanspreekpunt voor uw werknemers op het gebied van personeelszaken
  • Besparen van tijd en dus kosten
  • Altijd een vast en professioneel contactpersoon

Direct persoonlijk contact?

Wij helpen jou graag verder en beantwoorden al jouw vragen.

Jij verdient de beste service en daarom helpen we je graag. Je kunt ons ook bereiken door te WhatsApp’en naar 0651327271 of te mailen naar info@coosterprof.nl. Je kunt daarnaast ook contact opnemen via het formulier of Whatsapp.

Geinteresseerd in Cooster HR Service?

Maar wil je nog wat extra informatie?
Bekijk hier de pagina.
Bekijk hier de tarieven.
Bekijk hier jouw besparing.
Bekijk hier de veelgestelde vragen.

Bezoekadres

Je kan ons vinden op Veemweg 9, 3771 MT in Barneveld.

Personeelszaken outsourcen?

Vraag of verzoek? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier!