Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen.

Heeft u een vraag? Kijk eerst hier voordat u contact met ons opneemt.

Vacatures

"Bij welk bedrijf is de vacature?"

Staat de organisatie niet vermeld in de vacature tekst? Dan is dit een bewuste keuze. Onze opdrachtgever heeft aangegeven dat dit nog niet bekend mag worden. Zodra je bij ons langskomt voor een kennismakingsgesprek, maken we de naam bekend en vertellen we je meer details over de organisatie.

"Wat kost het mij als kandidaat om via jullie een nieuwe baan te vinden?"

Dit kost jou niks! Als kandidaat betaal je geen bemiddelingskosten, ook gaat er geen geld van jouw salaris af.

"Waarom kiest een organisatie er voor om jullie als bemiddelaar in te zetten?"

Dit heeft voor de opdrachtgever veel voordelen. Zo kunnen zij er voor kiezen om alle communicatie rondom de vacature via ons te laten verlopen. Dit houdt in dat wij het gehele proces uit handen nemen, wat de organisatie zelf veel tijd kost.

Voor werkgevers

"Hoe loopt een procedure?"

Dit kan op twee verschillende manieren starten. De kandidaat heeft de vacature gezien en solliciteert naar aanleiding hiervan bij ons, óf wij hebben de kandidaat online gevonden en benaderen deze met een passende vacature. In beide gevallen gaat het proces hierna hetzelfde. Wij nodigen de kandidaat uit voor een kennismakingsgesprek en gaan in dit gesprek dieper in op zowel de kandidaat als de vacature. Hier stellen we de vraag achter de vraag en onderzoeken hiermee of er een match is. Zijn wij na dit gesprek beide enthousiast? Dan schrijven wij een profiel van de kandidaat, die wij opsturen naar de opdrachtgever. Vanaf dit moment fungeren wij als tussenpersoon. Wij plannen de gesprekken tussen opdrachtgever en kandidaat en doen een referentiecheck. Zodra de match is bereikt en de kandidaat start, stappen wij er tussen uit.

"Welke sectoren werken jullie voor?"

Cooster Professionals heeft veel klanten in het MKB en in het Grootbedrijf, maar ook binnen de non-profit zijn we als organisatie goed bekend. Dus of het nu om een technisch bedrijf gaat, een dienstverlener of bijvoorbeeld een zorgorganisatie, voor alle soorten bedrijven zijn we in staat om de best passende persoonlijkheid te vinden.

"Welke functiegroepen zijn jullie in gespecialiseerd?"

Vanuit Cooster Professionals werken we vanuit drie labels:

Waarbij Cooster Finance Professionals specifiek gericht is op alle functies die te maken hebben met de Financiële Administratie, Controlling en Financiële bedrijfsvoering. Dus van Boekhouder tot Business Controller en Manager Finance tot Financieel Directeur, alle lagen van de financiële kolom worden door Cooster Finance Professionals voorzien van personeel.

Cooster Office Professionals is breder wat betreft de functiegroepen waar we voor werken, maar altijd gaat het om functies die voor een deel of geheel op kantoor werken. We onderscheiden hierin 8 functiegroepen. Dit kunnen ondersteunende functies zijn, zoals Commercieel Medewerker Binnendienst, Planner of HR Medewerker. Maar ook bedrijf kritische functies als Operationeel Manager of Inkoper. De functiegroepen zijn te vinden op onze site bij vacatures via deze link!

Cooster Executive Search is een gespecialiseerd Executive Search en Interim Management bureau. Wij adviseren onze opdrachtgevers bij het permanent en tijdelijk aantrekken van de juiste mensen én het optimaal inrichten van hun organisatie.

Eindverantwoordelijke posities zoals Financieel Directeur, Algemeen Directeur, Project Controller, Corporate Controller, Business Unit Controller, Operationeel Manager vallen binnen onze expertise.

"Wat is jullie tarief?"

Voor de tarieven kunt u gaan naar de over werkgever pagina en drukken op deze link!

Kandidaten

"Ik ben anoniem aan het solliciteren, kan dit?"

Zeker! Wij hebben daarnaast duidelijke afspraken met onze opdrachtgevers, jouw sollicitatie blijft overal anoniem. Ook bij het inwinnen van een referentie zijn wij discreet. Dit doen wij enkel bij de door jou opgegeven contacten en nadat jij de mogelijkheid hebt gehad om hen in te lichten.

"Kan ik ook open solliciteren?"

Absoluut! Ben je op zoek naar een nieuwe baan of nieuwsgierig of er wellicht een nieuwe uitdaging op jou ligt te wachten? Stuur ons dan jouw cv! 
In dit geval kunnen wij snel contact met jou leggen wanneer er een passende vacature binnen komt. Het enige wat jij dat moet doen is ons laten weten dat je geïnteresseerd bent, zodat we het proces kunnen starten. Uiteraard blijft dit anoniem! Dit kan hier.

"Wat is jullie AVG protocol/Privacystatement?"

Bekijk die hier!

"Zijn jullie een uitzendbureau?"

Wij zijn geen uitzendbureau, maar een werving en selectie bureau. Wij gaan voor onze opdrachtgevers op zoek naar kandidaten voor vaste functies, waarbij de intentie is om op termijn over te gaan naar een vast dienstverband. Dit wil echt niet zeggen dat we nooit uitzenden. Wanneer een opdrachtgever een tijdelijke kracht zoekt, voor bijvoorbeeld het opvullen van een zwangerschapsverlof, gaan wij ook voor deze vacature werven. Het is in dit geval altijd duidelijk aangegeven om wat voor een dienstverband het gaat en wat de intenties zijn op lange termijn. 

"Kom ik bij jullie in dienst of bij de opdrachtgever?"

Je komt in de meeste gevallen direct bij onze opdrachtgevers in dienst. Wanneer jullie beide hebben besloten dat jullie graag samen verder willen, krijg je een contract bij onze opdrachtgever, waarna wij er tussenuit stappen.

Contact

"Tussen welke tijden zijn jullie te bereiken?"

Wij zijn elke werkdag te bereiken tussen 08:30 en 17:30 uur. Daarnaast zijn onze consultants buiten deze tijden ook via whatsapp te bereiken!

"Wat is jullie adres?"

Ons adres is 3771MT, Veemweg 9! Zoek voor het bord Cooster Professionals.

Toch niet jouw antwoord kunnen vinden? Neem contact op.